1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars6 Stars7 Stars8 Stars9 Stars10 Stars (Vote First)
Loading...

This 150-square-meter apartment in Milan is the result of a collaboration between architect Andrea Del Pedro Pera, of ANDEarchitettura, and interior designer Gian Paolo Venier, who took inspiration from the 20th century building’s original character and incorporated it into final design. The private apartment is owned by a young professional who was in need of a major renovation to transform the original layout. Instead of three bedrooms, a sitting room, and a studio, the new design offers a bedroom, large lounge area, and a studio/guest room that better suit the owner’s lifestyle.

Along with the layout change, many original details were restored, like the wood parquet floors in the main living space. The moldings and ceiling adornments were kept and given a fresh coat of white paint, which pops next to the peacock blue walls.

Vintage lamps were used helping to connect the space to its original time frame.

Terrazzo alla veneziana floors, spanning from the entrance to the kitchen, feature brass inlays which complements the brass furnishings throughout.

Photography by Alberto Strada.

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
VERY INTERERSTING  Our All-Time Favorite DIY Desk Ideas Summarized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *