1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars6 Stars7 Stars8 Stars9 Stars10 Stars (Vote First)
Loading...

The Vallée du Parc Residence is a reinterpretation of the works of Frank Lloyd Wright. The six-bedroom residence’s ground-floor plan sits in close relationship with the surroundings. Located in Mauricie, Québec region, Canada, the project opens up to the neighboring valley. This is because of its numerous terraces.

“From a distance, the eye is attracted by the complex angular roof that establishes a geometrical reciprocity with the surrounding hills,” the team from Chevalier Morales Architectes explained. “The perceived horizontality of the house is created by the extensive program – six bedrooms, two family rooms, four bathrooms, and three garage spaces – mainly located on one single ground floor,” they also said.

A series of terraces surround the house and bring it closer to nature. The openings also invite plenty of natural light inside. All of the interiors are minimalist, so that attention can focus on the magic outdoors.

“Covered with dark-tinted, rough wood planks of various depths, the exterior walls were designed to offer a dynamic and unique texture defined by the ever-changing natural light throughout the day and the seasons,” the designers also added. “Through its original geometry, textural richness, and spatial connection with its surroundings, the Vallée du Parc Residence initiates an architectural conversation within a delicate natural environment.” Information and photography courtesy of Chevalier Morales Architectes

Take a look at the six-bedroom residence’s breathtaking views

The post Six-Bedroom Residence in Canada Opens Up to Gorgeous Views appeared first on Freshome.com.

Recommended Posts

VERY INTERERSTING  Clever and Unexpected Ways To Use Mirrors In Interior Design
Spread the love

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *