1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars6 Stars7 Stars8 Stars9 Stars10 Stars (Vote First)
Loading...

A Bungalow in Sydney Gets a Dramatic, Pavilion-Like Addition

The Binary House project began as a 1960’s yellow brick bungalow in Woolooware, Sydney, Australia, that was transformed by Christopher Polly Architect to include a dramatic, pavilion-like addition in the back. While the original house keeps it’s private front character, the back opens up and expands into the green yard to elevate the homeowners’ outdoor lifestyle.

The original home contains bedrooms and service areas but with newly installed vaulted skylights that visually enlarge the spaces.

The pavilion features a double height living room with an adjacent dining room and kitchen with an open sitting room above.

Glass walls disappear, expanding the open living space into the backyard.

The addition connects to the bungalow by way of a hallway that continues through to the front door. Newly formed courtyards between both structures provide additional natural light and ventilation.

Photography by Brett Boardman Photography.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *