1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars6 Stars7 Stars8 Stars9 Stars10 Stars (Vote First)
Loading...

As more and more architects are embracing the reclaimed shipping container trend, houses such as this one are starting to appear all over the world. This particular residence is the finished product of studio River & Rain. It’s located in Dhaka, Bangladesh and was completed in 2017. The entire project was done using parts from four shipping containers. The result was a three-story residence with a surprisingly lightweight appearance.

The landscaping around the house was kept minimal to allow the building to remain the focal point of the site

In total, four shipping containers have been repurposed and transformed into cozy spacesIn total, four shipping containers have been repurposed and transformed into cozy spaces

The ground floor holds the common and social areas which welcome the views and the outdoors inThe ground floor holds the common and social areas which welcome the views and the outdoors in

The residence has unusually large decks and terraces connected with wood and steel staircasesThe residence has unusually large decks and terraces connected with wood and steel staircases

In total, the residence offers 134 square meters of cozy living spaces spread across three floorsIn total, the residence offers 134 square meters of cozy living spaces spread across three floors

The residence has a steel frame and an unusual amount of large openings and reflective surfaces which combined give it the lightweight look we just mentioned. The ground floor contains the social areas while the two upper levels house the private spaces. Sets of stairs connects the internal spaces as well as all the decks and terraces spread throughout the floor plan. Overall, the house has an industrialrustic appearance, a big emphasis being placed on the use of reclaimed materials and on the transformation of the shipping containers from cold, austere volumes into a cozy and welcoming home.

The architects emphasized the use of reclaimed materials throughout the interior and exterior design of the houseThe architects emphasized the use of reclaimed materials throughout the interior and exterior design of the house

In spite of its robust frame and industrial appearance, the residence looks surprisingly lightweightIn spite of its robust frame and industrial appearance, the residence looks surprisingly lightweight

The two floors house the bedrooms and bathrooms with simple and welcoming interior designsThe two floors house the bedrooms and bathrooms with simple and welcoming interior designs

The bedrooms are connected to open terraces which bring in natural light and panoramic viewsThe bedrooms are connected to open terraces which bring in natural light and panoramic views
At night the residence has a soft glow and blends in with its surroundings in a seamless mannerAt night the residence has a soft glow and blends into its surroundings in a seamless manner

A large yard provides an ample outdoor space for various activitiesA large yard provides an ample outdoor space for various activities

A special relationship developed between the house and all the greenery embedded in its designA special relationship developed between the house and all the greenery embedded in its design

The industrial style is definitely the dominant one but there are also noticeable rustic details spread throughout the designThe industrial style is definitely the dominant one but there are also noticeable rustic details spread throughout the design

Full-height windows and large openings allow an abundance of natural light and the beautiful views to penetrate the roomsFull-height windows and large openings allow an abundance of natural light and the beautiful views to penetrate the rooms

The views are emphasized in subtle ways through the carefully chosen internal layout of the roomsThe views are emphasized in subtle ways through the carefully chosen internal layout of the rooms

The numerous decks and terraces serve as buffer spaces between the four container volumesThe numerous decks and terraces serve as buffer spaces between the four container volumes

The fact that the exterior of the containers was kept as such is barely noticeableThe fact that the exterior of the containers was kept as such is barely noticeable

This residence was designed to serve as a peaceful and welcoming retreat, away from the cityThis residence was designed to serve as a peaceful and welcoming retreat, away from the city

The pergola roof filters the light and maintains an open and lightweight appearanceThe pergola roof filters the light and maintains an open and lightweight appearance

The ground floor has a particularly close connection with the outdoors and this is reflected in the floor planThe ground floor has a particularly close connection with the outdoors and this is reflected in the floor plan

The four shipping containers are connected by a series of open spacesThe four shipping containers are connected by a series of open spaces

The landscape influences the design of the residence in subtle and harmonious waysThe landscape influences the design of the residence in subtle and harmonious ways

The post A Shipping Container House With A Surprisingly Lightweight Appearance appeared first on Home Decorating Trends – Homedit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *